Gehaktschotel met bloemkool

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram rundergehakt (mager)
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • 80 gram 30+ (geiten)kaas (geraspt)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Klop de eieren los samen met de amandelmelk in een grote schaal.
3. Roer de bloemkoolrijst erdoor.
4. Voeg daarna het gehakt toe. Roer dit er ook doorheen.
5. Snijd de champignons in plakjes en snipper de sjalot fijn.
6. Voeg de champignons en sjalot toe.
7. Breng op smaak met peper en zout
8. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
9. Giet het mengsel in de ovenschaal.
10. Bedek dit met de geraspte (geiten)kaas.
11. Zet de schaal voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Voedingswaarden per portie:
Kcal.: 637
Kh: 10 gr
Vet: 40 gr
Eiwit: 55 gr